Ingångssida

Om Vart är vi på väg

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar

Produktion

Jubileumsåret 2022

Schema för videoinspelningar 12, 16 och 19 januari

Schema för repetitioner och föreställningar

Musiknummer i revyn

Schema akt 1 2021-12-18 att skriva ut

Schema akt 2 2021-12-18 att skriva ut

De glada tjugotalen

Produktionsgruppens slutna grupp på Facebook (administratör: Jacob)

Blå text: arbete pågår; grön text: inslaget är färdigt; röd text: orkesterstämmor/kompskisser finns på denna sida.

Akt 1

Revyöppning
Charleston (orkester och dans)      
Text och scenanvisning hela öppningsscenen inklusive sång      
Öppningssång (Fångad av en stormvind)      

Den röda paviljongen
Inledningsdialog      
Sång: Den röda paviljongen      

Jubileumssång

Framtidsdialog

Digitalt arbete
Digitalt möte      
Sång: Jobba digitalt (9-5)      
Jobba hemifrån      

Historier

Det kommer bli bra

Bättre och bättre dag för Dan
Sketch om Dan E.      
Sång (Bättre pch bättre dag för dag)      

Den smarta telefonen
Sketchtexten i pdf      
Sång (Ring, ring)      

Pippi 75 år

Jag går in i en affär Manus och musik kommer

Närköps Gerda
Sketchtext      
Sång i D-dur (Kärleken är evig)      

Talangjakt

  

Akt 2

Sångtävlingen Missljuden

Anders knackar på

Padelsketch
      Sketchtext
      Sång

Ulvesundsvägen väg 675

Glenn och Glenn och Sten-Åke

Elbilar
      Elbilssketch
      Elbilsrock

Agilt arbete

Väderhallåer
      Inledningssång
      Sketchtext
      Sång (Bästa dagen)

Villervalla Kommunstyrelsemöte

Köpsugen

Återkomsten (sketch och sång)
      Återkomsten (sketch)
      Återkomsten (sång)

Revyfinal (Säg mig var du står)

Texter som ska in i programmet

Tänkvärt broder / Levnadsregler

Hans-Erik Eklund, Anders Thurin, Magnus Fogelberg

Det ska vara nyttigt att äta ett äpple varje dag, och en banan för kalium. Och en apelsin för C-vitamin!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag och ett glas yoghurt för att få de bra bakterierna i magen.

Du ska ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt, och ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (men jag minns faktiskt inte varför det är nyttigt!) Tar du dessa tre samtidigt kan du få stroke, men lite risker får man ta om man vill vara frisk.

Man ska också äta nötter och bönor varje dag. Massor av nötter och bönor - och ärter! Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara det tar 4 timmar!

Och efter varje måltid ska du borsta tänderna - efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna - ja, alltså så länge du har tänder, och glöm inte tandtråd, tandköttsmassage och fluorskölj.

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 4 timmarna som behövs för att äta, det blir 20 timmar. Det är 4 timmar kvar så det får inte vara trafikstockning när du åker till och från jobbet. Men Covid-19-pandemin befrämjar hälsan eftersom vi ska försöka jobba hemifrån. Då sparar vi in på restiden! Och så måste man promenera varje dag i minst en halv timme (ett råd: vänd efter 15 minuters promenad, annars tar promenaden en hel timme).

Du ska också hinna med din familj, moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om att sköta barn och husdjur.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det blir rutinmässigt - du ska vara kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. Och för att minska smittspridningen ska du bara ha en partner.

Och det finns mer som man måste göra. När man räknar ihop alltsammans behövs det minst 29 timmar per dygn. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! Mina förslag: Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten. Lämna badrummet med tandborsten i munnen så kan du ha sex med din partner, som samtidigt tittar på TV, läser tidningar och torkar golvet. Då har du fortfarande en hand ledig så du kan kolla krisinformation.se i din smarttelefon.

Men kan vi bara följa de här enkla reglerna och dessutom ha munskydd utom när vi borstar tänderna kan vi nog bli friska och sunda och dessutom utrota covidnittonviruset.

Vi hoppas att 2022 kan bli ett revyår igen. Ljungskile Teatersällskap fyller 25 år. Så vi gör nu en jubileumsrevy. Vi trodde förstås att det skulle bli en tjugofjärde revy och att tjugofemårsjubileet skulle firas med revy nummer tjugofem. Vi planerade till och med en friluftsrevy i parken utanför Ljungskilegården våren 2021, men vid den tiden meddelade polisen att publiken fick vara maximalt 8 personer, publikytan avgränsad med kravallstaket och att vakter skulle se till att det inte blev trängsel utanför staketen. Så av den planen blev det ingenting! I stället lanserade vi idén "revy på tvären" med två kavalkader ur våra senaste revyer på Youtube, där vi också publicerade de sex senaste revyerna.

Nu ser situationen ljusare ut, och 2022 planerar vi revy. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och för att undvika krav på vaccinationspass begränsar vi publiken till 80 personer per föreställning, Tankarna går tillbaka till 1920-talet, det glada tjugotalet. Så försöker vi se på de hundra år som gått och kallar revyn De glada tjugotalen.

Vi kommer förstås att häckla lokalpolitiken, men också många andra av dagens fenomen kommer under Ljungskilerevyns lupp med sneglingar bakåt över det sekel som gått. Det blir mycket sång och dans till musik från Charlestoneran till de senaste tillskotten i vår musikskatt, allt till ackompanjemang av vår fyramannaorkester.


Efter pandemiåret 2021 hoppas vi att tillvaron ska normaliseras 2022. Ljungskilergården kunde inte användas för valiga revyföreställningar 2021, så vi beslutade att i stället bjuda på Youtubepresentationer av de senaste sex revyerna och ett par kavalkader. Nu går vi med optimism mot en premiär lördagen den 29 januari och föreställningar 3 veckohelger. Vi hoppas att pandemin ebbar ut och att vi får fira den normala tidens återkomst och ett glatt tjugotal precis som för hudra år sedan när man andades ut efter första världskriget. Med detta var temat för den nya revyn givet, och namnet blev De glada tjugotalen. Vi ska fira 1920-talet och snegla på det gångna seklet fram till 2020-talet.

Och under en fjärdedel av det här århundradet har det funnits en Ljungskilerevy. Den föddes 1997 när några föräldrar drog i gång en skolteaterföreställning. En av dem var Lena Lönnqvist, som sedan tillsammans med sin make Gunnar skapat tjugotre revyer alltsedan 1998. Och nu får den tjugofjärde markera vårt 25-årsjubileum.

Som vanligt bjuder vi på mycket musik med sång och dans. Liksom alla tidigare år står en fyramannaorkester för levande musik. Sketcherna kommer att skämta med tidens fenomen och en del som hänt under det senaste seklet.

Mellan akterna serverar vi som alltid kaffe, te och läsk med tilltugg, och det blir 20 minuter för mingel.

Så välkomna till Ljungskilegården på premiär den 29 januari eller på någon av de sex följande föreställningarna söndag 30 januari kl 16.00, lördag 5 februari kl 16.00, söndag 6 februari kl 16.00, fredag 11 februari kl 19.00, lördag 12 februari kl 16.00 och söndag 13 februari kl 16.00.!

I denna ruta samlas alla idéer som kommer in via e-post till magnus.fogelberg@fogare.eu

2021-06-15 Meddelande från Rolf 2021-05-11:
1920-talet
Händelser
Börskraschen 1929
Kvinnlig rösträtt 1921
Kvinnor får lov att söka statliga tjänster 1925
Musik
Jazzgossen
Johan på Snippen
Flickan i Havanna
De é grabben med choklad i
Sista man på skansen

2021-02-24 Ding dong
2020-10-21 Återkoppling vad gäller Badhus på Rimnersvallen. Marie letar fortfarande efter badhuset, tror att hon kommer rätt, för Ljungskilegården var societetshus och ligger i Badhusparken
2020-10-21 Svärande papegojor måste gömas undan – kan vara ett uppslag att om Papegoja härmar efter olika dumma saker och detta blir ett problem i en djurpark i alla fall/ Gunnar Trump? Lena + Gunnar
2020-10-21 Kerstin, Rolf: Uddevallas lokala politikerbekymmer som varit och är Rolf, Kerstin. Erica: Hoppa hage. Ulvesundsvägen och dess diken , Elisabeth Karlssons idé
2020-10-21 Preem – säkert påverkan från regeringskansliet- Muta?Förnekas i Bohusläningen 30/9 så då kanske det fanns ett mail eller så . Regeringskris måste avvärjas , kanske kan Komplicerat vara en sång att göra något på till just miljöproblem och olja använda Miss Li ”jag gjort en lista så att du kan se" = Komplicerad
2020-10-21 Låten ”Det är komplicerat” med miss Li som återkommande gingel. Lena kan eventuelt skriva en text om Trump och då blir det mer är en gingel. / Lena
2020-10-21 Talangjakter och allt som är så perfekt: Idolerna i Ljungskile många är med och tror mycket på sig själva , hurtig presentatör , men uselt framträdande tex instument typ Tor lennarts orkester , historiberättare som förstör historian etc Philip
2020-12-02 Anders: Anders (Tegnell) knackar på. Anders Övergård + Tegnell? Massor av Anders: Anders Lundin, Wastensson etc.
2020-11-04 Rolf och Anders: Av-trump eftersom han förlorat. Diskussion om Trump/Biden. Trump får uttalas tramp. Biden gör avtramp. rump har gjort många övertramp.Inför presidentskiftet dragkamp å scenen. That's why the lady is a trump.
2020-11-25 Jacob: Hemester
2020-12-02 Lena: Hej träffade Gull-Britt Gunaeus Hon bor på Lyckorna och vi träffade henne på Bella vista i onsdags på fikat där . Hon sjöng denna sången för Lennart sjöng o spelade för oss och då blev hon inspirerad Hon kallade den Ljungskilevisan . Jag tänkte vi kan kanske ta med den och kanske är hon själv intresserad Hon har varit ned i Hagge geigerts revyer o i Ljungskiles revyer . Ca 75 år är hon nog. Har bott i Tyskland också . Hennes mamma var med i revybaletten i ljungskilerevyn. Fick plötsligt upp en gammal idé om att ha gammaldags kläder o parasoller och några har gamla badkläder och så tar vi en gammal hyllningslåt till Ljungskile som jag en gång fick av en gammal dam på Lyckorna. Melodi violer till mor är ju lite positivhalare men kan få en lite humoristisk twist . Tänk tidsförändring som i adventskalendern. Text sid 1, sid 2, musik (Violer till mor med Bertil Boo), En liten blåveis av Herman Hermani.
2020-12-02 Inga-Lill: In the ghetto med Elvis Presley
2020-12-02 Lena: idé från video av Lena Ph och Robert Gustafsson, lucia och stjärngosse
2020-06-06 Lena: In the mood kan sjungas, fin låt men snabb och kräver gott textminne, kanske duett.
2020-06-12 Lena: Varför bor någon här?
2020-07-11 Lena: Allt syns när man är naken med BAO.
2020-10-21 Vi såg en gravid kvinna på ett gammalt fint kondis från 1842 komma in i Borgholm tillsammans med sin Man och svärföräldrar. Hon hade svårt att beställa vad hon skulle ha på mackan , skinkan fick inte vara för gammal och inte tagen ur sin plastförpackning etc etc Hon gick igenom alla möjliga pålägg och ingredienser och som vi vet kan ju inte gravida kvinnor våga äta någonting. / Gunnar Lena
2020-10-21 Ta mig långt härifrån (Brandsta city släckers)/ Inga-Lill kanske med tanke på tex den farliga vägen till Ulvesund som ju är en riskväg och därför vill man inte göra den säkrare ? Logik?
2020-10-21 Digitalt sätt att söka jobb/ Yvonne hade sett parodi på detta
2020-10-21 Gunilla Backman och Kalle Moreus gjorde en fin version i Dobidoo av Calling You som The Ark har sjungit
2020-11-17 Inga-Lill: det finns tjejer på Sinclair som kan dansa, och en har någon förbindelse med Inga-Lills granne. Får utredas.
2020-11-17 Lena: post-it-lappar används när man inte kan anteckna i datorerna, Magnus påpekar framtidsvyn. Post IT, dvs efter IT symboliseras av post-it-lapparna. Ordvits som får tas vara på.
2020-10-21 Rimnersvallen och fotbollsarenan kontra skarsjövallen, Rimnersvallen är sedan 1923 och sköts av U-a kommun och där vill man också få plats med ett badhus – uppföljning på Marie och badhus kanske. Kerstin och Rolf
2020-10-25 Lena o Gunnar: Skoja om folk som ligger utanför IT utvecklingen dvs när man inte har rätt utrustning Röksignaler och Post-IT lappar
2020-11-25 Gunnar: Bergs Drömkåk andra sommaren på 5an tisdagar kl 2100 Opraktiska unga paret inspirationen ex Annika Lanz med vattenpass som hon älskar , fokus på fina verktyg och maskiner
2020-11-25 Någon: Säg mig var du står – alla spånar på när den kan vara med, kanske i talangjakten och ändra text Låt? Hör kanske till Vem bor här?
2020-11-25 Anders: Lämna på dagis , snuviga ungar lämnas in snabbt försvinner föräldrar , ev självkörande bilar levererar barn till dagis
2020-11-25 ?: Ovän eller vän med någon på Facebook , hur fungerar det ansv ?
2020-11-04 Idé från flera: Bytt är bytt med Ränni Dyberg (Renée Nyberg) och Tji Plump (Li Pamp). Alternativt Antikrundan som är en promenad i Ljungskile. Antikviteter: gamla telefoner och anat som ungdomen inte vet något om.
2020-12-02 Anders: elproduktion från vattenkraft anses inte förnybart.
2020-07-16 Anders: My Sharona med musik av Berton Averre och Doug Fieger har parodierats med text av Anders kollega Zubin Damania som förstås handlar om Covid-19. Med svensk text av Anders kandidat för vårt coronablock. Veranda Anders
2020-10-21 Politiker som debatterar i den speciella Corona situationen med avstånd etc. Tänkt på Tegnell – de olika beskeden under hela händelseförloppet ändrar sig hela tiden under en intervju Magnus och Jacob. Magnus: Skämt om att Norge borde förklara Sverige krig så att vi i sverige kan införa undantagstillstånd och bekämpa coronan. Quiz är populärt nu . ex Hur många lador har Margareta A att samla i? Agne Volds näsa har gott om virus?

Telefon- och adresslista

Revyer på Youtube

Teknikfiler till videoprogram (påa, gongong) (åtkomliga via ftp)

Ingångssida

Om Vart är vi på väg

Om Teatersällskapet

Kontakt, länkar